10:00

Luleå SK

Stabilt LSK Dam mot Länslaget

Damerna ställdes idag emot headcoch Johan och hans adepter i Länslaget och gjorde en stabil insats.

Vi inledde bra enligt gameplan och rullade boll, stängde ytor för motståndarna och tog ledningen med 1-0 redan i den 2` genom Malin som hölls sig framme på en hörna. I den 23´ ökade vi på till 2-0 genom Elin Forsberg men sedan slappnade vi av en aning, låg lite för långt ifrån motståndare och varandra och stressade lite mer när vi hade boll. Länslaget fick lite mer tid och utrymme utan att skapa några större farligheter.
Vi gjorde ett par byten och snackade ihop oss i paus om att ta tag i spelet, tävla igen och ligga lite närmare motståndarna vilket gav resultat och 3-0 kom genom Emmeli i den 50´.
i den 65´får vi se ett snyggt spel på högerkanten via Sanna och Elin T som spelar "snett innåt bakåt" till Elin Engström som sätter 4-0, ett mål helt enligt gameplan.
På en bra hörna av Amanda håller sig Paulina framme med en snygg nick och sätter 5-0 innan Elin Engström i sista minuterna avslutar målskyttet med 6-0.

Noterbart:
3 mål på hörnor fint slagna av Amanda utan någon detaljstyrning av positioner
5 olika målskyttar och jag krävde 2 mål av Engström som levererade :-)
När vi lugnar ner, rullar boll, börjar om och har gap control både till motståndare och medspelare så kommer lägena.
Bra inhopp av Alva Pettersson som gjorde årsdebut med damerna.
Olivia med bra fötter och riktigt bra räddning på Länslagets hetaste målchans.

Nästa helg börjar den riktiga tävlingssäsongen då vi möter Trångfors i Lilla Coop Cup.